Ange ditt sökord

Annons:

Ond cirkel…

Hej Ylva!
Att säga att jag har hudproblem är ingen överdrift.
Jag har både allergi och aotopiskt eksem, vilket jag lärt mig leva med och använder karbamidkräm i mängder. Detta hjälper förvisso mot min torra hud, men istället har jag fått svår akne på utsidan av benen som jag inte lyckas bli av med. Under dom senaste två åren har jag provat med vitaminer, öljästtabletter diverse krämer och rengöringsmedel mot akne, resultatet är att när jag lyckas jaga bort finnarna för en kort period ökar eksemet och tvärtom. Detta håller på att knäcka mig mentalt så jag vore tacksam för all ev hjälp…

Svar till signaturen Uppgiven
Vid atopiskt eksem finns alltid stafylococcer på huden. Normalt finns inte dessa bakterier men hos atopiker trivs de i den torra huden. Dessa bakterier ger ofta så kallade folliculiter ( se svar till signaturen iamariaf). Detta är alltså egentligen inte acne som har en helt annan bakomliggande verkningsmekanism. Acne sitter inte heller på benen. Om du har mycket besvär bör du nog ha en långtids- behandling med antibiotika i tabletter. Sol och salta bad eller ljus-behandling kan också hjälpa.
Lokal behandling mot acne retar den torra eksembenägna atopiska huden alltför mycket och är olämpligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 april, 2002 Publicerad: 29 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: