Ange ditt sökord

Annons:

Om man har vårtor hur tar man bort dom?

Hej.
Jag är 11 år. Jag har eksem och har jämt torr hud. Om man har vårtor hur tar man bort dom? Jag har en vårta mellan mina tår, den gör väldigt ont.
Mvh/sara

Svar till signaturen sh.
Vid atopiskt eksem och torr hud är det mycket vanligt att man får virusvårtor såsom mollusker (poxvirus) och vanliga hand/fotvårtor(HPV-virus).
Du skall sitta med foten i fotbad minst 3 ggr per vecka och sedan när huden på vårtan är uppluckrad skall du fila ned tills det börjar blöda, därefter påsättes vårtmedel som finns receptfritt på Apoteket, plåster eller hydrokolloid-platta ovanpå och så upprepas hela proceduren igen efter 2-3 dagar.
På Apoteket finns bra skriftlig information om behandling av vårtor.
Man måste hålla på regelbundet i flera månder, till slut går vårtorna bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 november, 2001 Publicerad: 16 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: