Ange ditt sökord

Annons:

Om Diane

Hej! Jag är en tjej på 19 år som i flera år haft besvär med acne, och äter just nu Ery-max som varit jättebra, men förmodligen har acnen mycket med hormoner att göra för nu har det blommat upp igen. Har även fått Diane utskrivet, men min läkare tyckte inte jag skulle börja mitt i högsommaren p.g.a risk för fläckar. Är detta vanligt? Har nämligen bestämt mig för att åka till Austalien. Förra vintern åt jag Tetralysal, vilket hjälpte ganska bra, men det är ju inte direkt aktuellt. Sen undrar jag hur det är med Diane då man har ganska oregelbunden mens (troligen p.g.a. viktupp- och nedgångar). Sa det hos gynekologen, men hon verkade inte tycka det var viktigt. Kan jag ha s.k. PCO och är det farligt i så fall? Läste om detta i Aftonbladet och tyckte jag kände igen det lite. Så är jag ju lite hyponkondriker också…
Ska jag våga ta Diane?

De flesta av dina frågor skulle nog en gynekolog svara bättre på. Viss risk för melasma dvs bruna fläckar finns vid alla p-piller. Huruvida du skall ta Diane eller inte kan jag inte ha någon uppfattning om, det måste du bestämma i samråd med den läkare som skriver ut detta läkemedel. P-piller ges ofta som behandling mot just oregelbunda blödningar. PCO (polycystiskt ovariesyndrom) är inte farligt men ger minskad möjlighet att bli gravid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: