Ange ditt sökord

Annons:

Olika svar från alla angående slipning av ärr

Hej igen!

Jag skrev till dig och undrade angående hudslipning på ytliga ärr. Jag fick till svar att slipning av huden var det bästa. Menar du då mekanisk slipning? Jag gick in och kollade på en känd privatiserande plastikkirugkliniks hemsida. Enligt den så var AHA-behandling det som var minst riskfyllt. Där stod också att alla som hade råd att köpa in en lasermaskin nu hade gått över till laserslipning istället för mekanisk och kemisk slipning. Det stod också att koldioxidlasern inte var lika bra som denna nya erbium + koldioxid lasermaskin de hade. Hur ligger det till? Enligt vad jag har hört så verkar det som om att det är lättare att ställa in lasern på exakt hur mycket man vill slipa medan det är svårare att slipa exakt med mekanisk slipning. Ert svar var att ni inte tyckte laser var något att rekommendera. Varför inte? Jag vill helt enkelt bara veta vad som är säkrast. Det är inte så himla lätt att göra en laser då man inte får den via kommunen. För det första så vet man ju inte om stället man tänker göra det på är seriöst och sedan vet man ju inte om de ljuger för en och tar det de har för de inte har någon annan utrustning. Hur ska man gå till väga för att veta att det är en duktig och seriös plastikkirurg som behandlar en och hur ska man kunna veta att han använder den bästa metoden för just mina ärr?

Hej! Du ställer verkligen relevanta och viktiga frågor: Hur ska man som patient kunna veta att det man väljer är rätt och ger önskat resultat, är säkert? Svaret vi tidigare givit här, var att det inte finns särskilt mycket vetenskapligt dokumenterat evidens (=bevis) för laserbehandling av acneärr. Att det inte finns det, kan bero på många saker: De som jobbar med metoden kanske "vet" att det fungerar och bryr sig inte om att dokumentera eller publicera, det är för tidigt att ha hunnit samla någon stor erfarenhet av de nya lasrarnas effekt på ärren på kort och lång sikt, el. dyl.
Vi kan tyvärr inte rekommendera eller avråda från att gå till olika kliniker/specialister, från den här sidan, men du gör rätt som tänker kritiskt och vi hoppas att du fortsätter med det!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: