Ange ditt sökord

Annons:

Okänt eksem på tummen

Hej!
Jag har under tio års tid haft stora problem med ett utslag på vänster tumme. Hela framsidan på tummen är som ett stort eksem som gör att min tumme är större från nagelbandet, över leden och ner på mer än halva tummen. Detta begränsar rörligheten och leden ömmar. Utsidan på eksemet är torrt, narigt och sårigt. Huden är hård och läderaktig. Jag har ett flertal gånger behandlats med kortisonsprutor direkt in i området, vilket de första gångerna gjorde det bättre, sedan hade det mycket liten effekt. Ingen läkare har någonsin sett detta eller kunnat säga mig vad det här egentligen är. All världens krämer har provats men ingen hjälper mig helt. Som bäst blir huden rörligare, senast provade jag protopic. Kan bifoga en bild om jag får tillfälle. Jag ber om hjälp för det här är verkligen ett problem för mig!!

Hej!
Det låter besvärligt och kroniskt. På din beskrivning tänker man i första hand på kroniskt eksem (neurodermit) men även psoriasis och andra mer ovanliga inflammationer i huden kan vara möjligt. Har ett hudprov (biopsi) tagits? Du bör fråga din hudläkare efter diagnosen, ibland är det tyvärr så att läkaren har diagnosen klar för sig men har inte lyckats förmedla detta på ett begripligt sätt för patienten. Om du inte träffat en hudspecialist bör du be om remiss till en sådan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!