Ange ditt sökord

Annons:

Nytt födelsemärke

Hej
För tre vekor sen upptäckte jag en rodnad på mitt ben, ungefär en cm i diameter. Formen ser ut som ett tvärsnitt av en hjärna.
Några dagar senare hade den fått en ljusbrun färg och blivit lite upphöjd. Allt eftersom har det utvecklats något som ser ut som små, små vita blåsor, eller kanske som ärr bildning i prickform över hela detta märke. I morse lossnade plötsligt den mörkpigmenterade huden och lämnade kvar den mer ärrliknande vävnaden med en brun rand runt om. Den kliar inte.
Nu undrar jag om detta kan vara något farligt och om det är det, hur akut? Har beställt tid hos en läkare men får inte komma dit förrän om en månad. Har ingen lust att gå och oroa mig så länge.
Tack på förhand.

Svar till signaturen Linda
Det är i princip omöjligt att på din beskrivning säga vad detta kan vara. För att kunna göra en bättre bedömning borde jag också veta din ålder, om du solat mycket, om du lätt blir bränd i solen, om det finns melanom i släkten. Med tanke dock på att du haft förändringen så kort tid bör du kunna vänta denna tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 mars, 2002 Publicerad: 28 mars, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: