Ange ditt sökord

Annons:

nybliven mamma

under graviditeten fick jag ett antibiotika som gav mig utslag, detta behandlades med kortison och tavegyl.
Under förlossningen gav läkarna mig av någon konstig anledning samma antibiotika. Vilket ju ledde till att jag fick ännu en allergisk chok.

Nu tre veckor senare har jag fått samma utslag igen.

De ser ut som armbågs stora röda bölder. Sjukvården har ju inte tid att hjälpa mig så det vore bar med ett svar från dig

Svar till signaturen orolig och kliande mamma
På din beskrivning låter det som du fått urticaria= nässelutslag av ett speciellt antibiotika och då är det mycket viktigt att man INTE tar detta läkemedel igen. Skriv upp namnet på en lapp som du alltid har till hand och informerar om att du inte tål vid kontakt med läkare. Ibland kan nedbrytningsprodukter av ett läkemedel finnas kvar länge i kroppen och om du fick kraftig medicinering mot din allergisk reaktion vid förlossningen, kan denna effekt nu klingat av och symtomen återkommer. Pröva att ta antihistamin till exempel Clarityn dagligen och se om det hjälper. Har du mycket besvär tycker jag absolut att du skall ta kontakt med sjukvården, vi är ju faktiskt till för att hjälpa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 april, 2002 Publicerad: 15 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: