Ange ditt sökord

Annons:

ny fläck på kinden?

Hej!

Jag har konstaterat att det under några år “dykit” fram ett nytt litet märke på kinden som ser lite ovanligt ut och inte vill gå bort. Det är lite “glatt” på ytan och ca 5 mm stort med ett par lite mörkare partier(öar under huden). I somras började det blöda då jag badade utan orsak.
Ser inte ut som andra födelsemärken etc..
Kan ju vara ett ärr av nåt “slag” jag inte kommer ihåg.

Det känns dock inte annars eller så.

Jag undrar om jag bör söka läkare för detta?

m v h

Fredric

Svar till signaturen Fredric.
Du bör absolut söka läkare för bedömning av denna nytillkomna förändring på kinden. En av de vanligaste förekommande hudtumörerna i ansiktet hos äldre är basaliom som precis kan se ut som på din beskrivning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 4 september, 2001 Publicerad: 4 september, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: