Ange ditt sökord

Annons:

Nio månaders baby med torra fläckar på armar och ben

Hej!
Vår lilla pojke har plötsligt fått många fläckar, och områden av fläckar, av torr hud på framförallt benen och armarna, men även magen. Fläckarna varierar i storlek från en tio-örings till en kronas storlek. Fläckarna omges av en röd, fnasig "ring". De uppträder enskilt och ihop, och bildar då relativt stora områden. Vi har provat Inotyol och Idomin samt andra mjukgörande krämer och mandelolja, men det verkar inte hjälpa nämnvärt. Fläckarna förefaller försvinna "av sig själva" efter ett par dagar, men återkommer på nya ställen. Han är i övrigt inte, vad vi vet, allergisk. Vad göra? Tacksam för svar.

Eksembesvär hos småbarn är vanligt, och man räknar med att ca 20-25% av dagens barn kommer få varierande grad av hudbesvär. Många gånger av lindrig natur. Det som är utmärkande för ett eksem är rodnad, torrhet, fjällning och framförallt klåda. Om klåda föreligger eller ej går ej att se. Grundbehandlingen är precis som Ni gjort är att använda någon fet, uppmjukande kräm. Jag skulle fortsätta precis som Ni gjort, då besvären tycks vara ganska lindriga. Ifall de tilltar eller blir sämre tycker jag Ni kan visa upp honom på barnavårdscentralen, så kan sköterskan göra en första bedömning och ge Er råd.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!