Ange ditt sökord

Annons:

Nickelallergi i ansiktet?

Hej!
Jag var förkyld 5 gånger hösten 03, under våren 04 fick jag mer och mer klåda och rodnad runt ögonen och sedan även över kinderna. Test på hudmottagning visade endast nickelallergi. Hur kan jag ha nickelallergi i ansiktet? Jag använder inte mascara eller glasögon. Är det amalgamet som är boven? Hjälper laser? Tackar.

Hej!
Nickelallergi ger oftare besvär i form av tex handeksem dvs där huden kommer åt nickel. Precis som du skriver, kan smink innehålla nickel. Ögonlockseksem beror i många fall på kontaktallergi mot olika krämer eller kosmetika, men i många andra fall kan man inte påvisa kontaktallergi utan eksemet är led i mjälleksem eller atopiskt eksem. Ibland hittas helt enkelt ingen orsak. Amalgam ger på samma sätt som nickel, ibland kontaktallergi, men då i form av besvär i munnen där amalgamet sitter. Laser är ingen tänkbar behandling för ögonlockseksem/ansiktseksem. Du bör rådfråga din hudläkare efter bästa behandling utifrån vad han/hon har sett!
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 juni, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!