Ange ditt sökord

Annons:

Naturmedel och Roaccutan?

Hej !
Jag äter Roaccutan sen några månader, och tycker att det fungerar bra. Nu är det så att jag är nybliven viktväktare (även det fungerar bra!) och har börjat äta massor av grönsaker, och har som följd fått problem med gaser. Nu undrar jag om det är OK att ta ett naturläkemedel som heter Silicol mot gaserna, fast det står att det är ett kiselgel som drar till sig “allt” även gaser och odyl. Jag är rädd att det också ska “dra” till sig Roaccutanet så att det slutar fungera, och det vill jag inte…

Svar till signaturen H
Roaccutan tas upp av blodet i tarmen långt innan Silicol börjar verka så jag bedömer inte att effekten av läkemedlet bör minska. Alla har vissa biverkningar av Roaccutan såsom torra läppar och torra slemhinnor i ögon, om du märker av dessa biverkningar är det en enkel kontroll av att läkemedlet tas upp i blodet. Och att du får effekt förstås!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 februari, 2002 Publicerad: 7 februari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: