Ange ditt sökord

Annons:

Nagelpsoriasis

Jag var hos min husläkare för ett halv år sedan, hon sa att jag hade nagel svamp, hon skrev ut en jätte dyr medicin,
nu ett halv år sedan har inget hänt med mina naglar. Jag har hört talas om "Nagel soriassis" (hoppas på att det är rätt stavat) kan det var det jag har?? Mvh Tobias

Svar till signaturen T-G.
Psoriasis kan sitta bara på naglar s.k. nagelpsoriasis. Det är vanligt att detta misstolkas som svamp, men svampbehandling har ingen effekt. Typiska förändringar vid nagelpsoriasis är små punktformiga gropar i nageln, att nageln lossnar från underlaget och blir gulaktigt missfärgad och förtjockad. Det är svårt att effektivt behandla nagelpsoriasis.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.