Ange ditt sökord

Annons:

Nagelförändringar

Hej Ylva!
Jag fick av dig svar på min fråga om eventuell nagelpsoriasis. Jag tänkte komplettera frågan lite då jag känner att svaret inte gjorde mig så mycket klokare. Mina naglar är räfflade med enstaka hål i och ibland släpper nageln från nagelbädden längst ut på nageln och under nageln är det nån form av beläggning. Jag har en gång petat fram ett vitt, tjockt "flarn" under en nagel. Jag får oxå som jag tidigare sa, blödningar under nageln och oftast efter det så släpper nageln. Jag har oxå röda fläckar i den vita halvmånen som sitter upp mot nagelbandet. Jag har en otrolig värk med svullnad i mina leder och främst i dom leder närmast naglarna. Därför är jag så angelägen att få svar. Min husläkare tror ju som sagt att det kan vara nagelpsoriasis men vad jag har förstått är det inte husläkaren som ställer diagnosen, eller kan dom det? Du svarade oxå att det kunde vara en autoimmun sjukdom som ligger bakom och det vet inte jag vad det är. Tack på förhand!

Jag tycker att de symtom du beskriver från naglar och leder kan vara en psoriasis precis som jag skrev i mitt förra svar. Värk i leder samt blödningar i nagelband kan också orsakas av så kallad autoimmun sjukdom som din husläkare känner väl till och kan utreda. Vid denna typ av sjukdom har man dock inte de övriga förändringar du beskriver i naglarna. Om du har ont i dina leder är det ju viktigt att utreda orsaken till detta vilken i första hand din husläkare kan göra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!