Ange ditt sökord

Annons:

Nagelförändringar

Hej Ylva!
Jag fick av dig svar på min fråga om eventuell nagelpsoriasis. Jag tänkte komplettera frågan lite då jag känner att svaret inte gjorde mig så mycket klokare. Mina naglar är räfflade med enstaka hål i och ibland släpper nageln från nagelbädden längst ut på nageln och under nageln är det nån form av beläggning. Jag har en gång petat fram ett vitt, tjockt “flarn” under en nagel. Jag får oxå som jag tidigare sa, blödningar under nageln och oftast efter det så släpper nageln. Jag har oxå röda fläckar i den vita halvmånen som sitter upp mot nagelbandet. Jag har en otrolig värk med svullnad i mina leder och främst i dom leder närmast naglarna. Därför är jag så angelägen att få svar. Min husläkare tror ju som sagt att det kan vara nagelpsoriasis men vad jag har förstått är det inte husläkaren som ställer diagnosen, eller kan dom det? Du svarade oxå att det kunde vara en autoimmun sjukdom som ligger bakom och det vet inte jag vad det är. Tack på förhand!

Jag tycker att de symtom du beskriver från naglar och leder kan vara en psoriasis precis som jag skrev i mitt förra svar. Värk i leder samt blödningar i nagelband kan också orsakas av så kallad autoimmun sjukdom som din husläkare känner väl till och kan utreda. Vid denna typ av sjukdom har man dock inte de övriga förändringar du beskriver i naglarna. Om du har ont i dina leder är det ju viktigt att utreda orsaken till detta vilken i första hand din husläkare kan göra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: