Ange ditt sökord

Annons:

Några olika problem

Är en kille på 20 år. Mina testiklar är inte lika stora, på den lilla finns dessutom en utgjutning. Sedan så har jag på undersidan av penis långt fram tillsammans en massa talgkörtlar (tror jag), det som bekymrar mig är att en av dom är väldigt stor och innehåller var, har funnits där ca ett halvår nu och jag tömmer den med jämna mellanrum på var.

Det senaste problemet är att det klias precis i analöppningen, när jag bajsar kommer det ibland också blod. När jag sticker in fingret känner jag en liten utgjutnad långt, långt inne, jag har också vid nåt tillfälle klämt hål på den så det börjat blöda.

Vore verkligen jättetacksam för svar, när jag mailat ungdomsmottagningen så har de inte svarat. Jag vet inte om jag vågar besöka mottagningen själv.

Det är vanligt att testiklarna ej är lika stora. Om det har varit så under många år är detta normalt. Om däremot ena testikeln börjar växa, ändra konsistens och bli hård eller börja ömma, skall man omedebart söka läkare. Talgkörtlar på penisroten är också helt normalt Man skall inte klämma på dessa, precis som man aldrig skall klämma på finnar, stor risk för ökad infektion. Läs om analklåda i dermatologens patientinformation här på vår hemsida.
I övrigt är ungdomsmottagningarna mycket vana och duktiga på just problem som ungdomar funderar över. Du kan med stort förtroende vända dig till ungdomsmottagning, det lovar jag dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 december, 2003 Publicerad: 11 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: