Ange ditt sökord

Annons:

Nässelutslag, torra slemhinnor

Har precis förstått att mina kliande prickar är nässelutslag. Troligast är det värme och tryck som utlöser dem. De är inte enormt besvärande och jag anser inte att jag behöver behandling. Men jag har också soleksem, allmänt torr hud och torra slemhinnor i näsan och underlivet. Torrheten i underlivet lider jag stort av och det är det jag behöver hjälp med. När ni nu känner till alla mina hudproblem, går det att hitta en lösning på mitt torra underliv? Jag har mätt östrogen, provat lokal östrogen, slutat med p-piller för länge sedan men äter gestagen regelbundet för att få mens (har pco).

Hej! Torrhet i underlivet bör du ta upp med din gynekolog, som kan undersöka och se om det verkar vara onormal torrhet. Slemhinnetorrhet finns vid sk Sjögrens syndrom (en reumatisk sjukdom), men då är i första hand ögonen och munslemhinnan torra vilket du inte nämner. Soleksem är vanligt och du kan läsa mer om det i dermatologens patientinformation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!