Ange ditt sökord

Annons:

Nässelutslag av solen, finns det hjälp?

Jag får nässelutslag efter 5 minuter i solljus, det räcker med att det är dagsljus ute.
Jag har varit och testat olika grejer på hudmottagningen.
De testade med uva- och uvb-strålar och jag reagerar kraftigt på båda två.
Jag är 24 år och har aldrig haft några som helst problem med huden i hela mitt liv! Detta startade i april (jag tror det har med att jag började äta thacapzol och Tiotil mot giftstruma i januari) slutade med dessa mediciner i juni och problemen kvarstår!

Finns det hjälp att få? Kommer jag att ha dessa problem resen av mitt liv?

Vid besvärlig solurticaria som du har, kan man "härda" huden med låga doser UVA. Trots att man alltså är extra känslig mot UV-ljus så behandlar man med just detta. Hör med den hudklinik du varit på om denna behandling som faktiskt brukar fungera mycket bra.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 oktober, 2003 Publicerad: 28 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: