Ange ditt sökord

Annons:

När man har försökt allt, vad kan man göra?

Hej
jag har väldigt mycket övervikt. Jag har försökt med alla bantningsmetoder men inget fungerar, magen är väl värst, kan inte ha kläder så det ser bra ut. Mår psykiskt dåligt varje dag. Kan man inte få göra magoperation väger 117 är 172 lång. Det som är mest jobbigt att jag stänger in mej äter knappt inget vill inte köpa kläder, barnen säger jag ser ut som en luffare. Vad ska jag göra.
tacksam för svar

Carina,

Du har ett BMI på 38,9 varför viktreducerande kirurgi är den behandlingsmetod som har störst möjlighet att bidra till en klart lägre vikt samt ett längre och friskare liv med högre upplevd livskvalitet. Kontakta din vårdcentral för vidare diskussion kring detta och sannolik remiss till kirurgmottagningen. Om du röker bör du även ta upp en diskussion kring detta då rökfrihet minskar riskerna vid operationen och gör att du snabbare kan återhämta dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: