Ange ditt sökord

Annons:

Mynteksem?

Hej
Har en 2-åring som alltid varit känslig (mot mycket) tex så är han alltid torr och vi smörjer ofta med locobas och barnängens geleolja. För några mån. sedan började han få röda knottriga utslag, framförallt på benen. Trodde länge att det bara var ren torrhet, men har nu fått höra av en bekant att det troligtvis är mynteksem. Jag har aldrig hört talas om det förut och har sökt på internet för att ev. se några bilder, men jag har inte ens hittat en artikel. Denna bekant som informerade mig om detta har en dotter som lider av detta, och hon gav mig rådet att minska på ketchup (tomater) nötter, choklad och citrusfrukter. Varför? Och varför finns det ingenting om detta mynteksem, heter det kanske någonting annat?

Hej!
Mynteksem är en översättning av "nummulärt eksem" som egentligen mest är en beskrivande benämning för eksem med myntformade runda fläckar. Nummulärt eksem skiljer sig från tex atopiskt eksem genom att man ofta inte hittar varken allergier eller ärftlighet och ofta kliar det inte så mycket. Det är inte den vanligaste diagnosen vid torr och knottrig hud hos barn, utan det låter isåfall mer som atopiskt eksem. Du bör söka läkare för diagnos, bedömning och behandling. Läs gärna på hemsidan om olika former av eksem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!