Ange ditt sökord

Annons:

Mycket torr hud

Hejsan jag heter Alexandra och jag är snart 30 år. Jag hade ganska fet hud när jag var liten men nu efter jag har fått barn så har min hud blivit så torr på hals, överkropp och armar. Det blir som vita fält när jag kliar mig och det är hela tiden som det kliar.
Jag är alldeles sönderkliad på ryggen och jag är alldeles rödflammig på halsen. Jag har provat hydrokortisonsalva mfl men ingenting hjälper. Jag har varit till läkare men dem kan inte hjälpa mig. Vad kan jag göra för att bli fri klådan? Jag gruvar mig varje gång jag ska duscha för jag får stå och klia mig hela tiden efter en dusch.
Hjällp mig, det är nästan oumbärligt med denna klåda.
Vänliga hälsningar,
Alexandra

Hej!
De strimmor du beskriver kan vara så kallad dermografism (="skriva på huden") som är en form av nässelutslag. Mot detta hjälper antihistaminer, tills det går över av sig själv vilket det vanligen gör efter längre eller kortare period. Den torra huden blir mindre känslig om du smörjer med mjukgörande flitigt minst en gång dagligen.
Dermaografism beskrivs i texten angående nässselutslag (Urticaria) i dermatologens patientinformation.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 november, 2005 Publicerad: 20 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: