Ange ditt sökord

Annons:

Mycket torr hud

Hejsan jag heter Alexandra och jag är snart 30 år. Jag hade ganska fet hud när jag var liten men nu efter jag har fått barn så har min hud blivit så torr på hals, överkropp och armar. Det blir som vita fält när jag kliar mig och det är hela tiden som det kliar.
Jag är alldeles sönderkliad på ryggen och jag är alldeles rödflammig på halsen. Jag har provat hydrokortisonsalva mfl men ingenting hjälper. Jag har varit till läkare men dem kan inte hjälpa mig. Vad kan jag göra för att bli fri klådan? Jag gruvar mig varje gång jag ska duscha för jag får stå och klia mig hela tiden efter en dusch.
Hjällp mig, det är nästan oumbärligt med denna klåda.
Vänliga hälsningar,
Alexandra

Hej!
De strimmor du beskriver kan vara så kallad dermografism (="skriva på huden") som är en form av nässelutslag. Mot detta hjälper antihistaminer, tills det går över av sig själv vilket det vanligen gör efter längre eller kortare period. Den torra huden blir mindre känslig om du smörjer med mjukgörande flitigt minst en gång dagligen.
Dermaografism beskrivs i texten angående nässselutslag (Urticaria) i dermatologens patientinformation.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!