Ange ditt sökord

Annons:

Mycket torr hud utan märkbar klåda på barn

Hej
Min dotter på knappt 2 år har sedan några månader mycket torr hud utam märkbar klåda. Huden är "skrovlig" och tidvis rodnar den. Det är utbrett över större delen av kroppen utom i ansiktet och på händerna. Vi misstänkte eksem och gjorde en kortison kur under två veckor. Detta verkade hjälpa något men skrovligheten i huden kvarstod. Vi smörjer med Propyless morgon och kväll men det verkar endast ha marginell betydelse. Det är ofta bättre på morgonen och blir sämre på eftermidagen.

Torr hud kan vara ett problem, och är det eksemorsakat brukar det höra till klåda. Även hos små barn märker man som förälder om barnets hud kliar eller inte. För att ha bättre effekt på den torra huden kan man välja en lite fetare kräm modell Miniderm eller mer fet som Locobase eller Ceridal (från Apoteket alla 3). För små barn kan även ett alternativ vara att använda badolja i badvattnet. Skulle detta inte fungera, kan det vara värt att visa upp barnet på barnavårdscentralen, då det finns andra hud-"sjukdomar" som inte är eksem.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!