Ange ditt sökord

Annons:

Mycket torr hud utan märkbar klåda på barn

Hej
Min dotter på knappt 2 år har sedan några månader mycket torr hud utam märkbar klåda. Huden är "skrovlig" och tidvis rodnar den. Det är utbrett över större delen av kroppen utom i ansiktet och på händerna. Vi misstänkte eksem och gjorde en kortison kur under två veckor. Detta verkade hjälpa något men skrovligheten i huden kvarstod. Vi smörjer med Propyless morgon och kväll men det verkar endast ha marginell betydelse. Det är ofta bättre på morgonen och blir sämre på eftermidagen.

Torr hud kan vara ett problem, och är det eksemorsakat brukar det höra till klåda. Även hos små barn märker man som förälder om barnets hud kliar eller inte. För att ha bättre effekt på den torra huden kan man välja en lite fetare kräm modell Miniderm eller mer fet som Locobase eller Ceridal (från Apoteket alla 3). För små barn kan även ett alternativ vara att använda badolja i badvattnet. Skulle detta inte fungera, kan det vara värt att visa upp barnet på barnavårdscentralen, då det finns andra hud-"sjukdomar" som inte är eksem.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: