Ange ditt sökord

Annons:

Mycket torr hud i ansiktet

Hej!
Förra året fick jag en torr fläck i pannan som sedan har uvecklats till nästan hela pannan. Har även fått torra kinder. Haft påverkan på mina ögon vid tre tillfällen. Nu har jag även fått utslag på mina kinder och blir alldeles högröd på dem efter utevistelse i kylan. Blir även påverkad på jobbet med mycket torr hud och röda kinder. Har varit hos hudläkare som skrev ut Finacea gel till utslagen på kinderna. Har även haft stora finnar i tinningarna. Har använt Finacea gel i 2 v. och har nu blivit ännu torrare i ansiktet. Vad ska jag göra åt det torra? Läkaren riktade endast in sig på mina kinder. Jag lider verkligen av torrheten i ansiktet och det gjorde jag redan innan jag började med Finacea, vilket jag också påtalade för läkaren. För inte kan väl min torrhet i ansiktet gå bort om jag behandlar mina kinder m. Finacea. Hur mycket jag än smörjer med Essex lotion så är torrheten kvar.
Med mycket stor vänlighet för att få ett svar,
/Eva 45 år

Finacea är en ny kräm som används mot rosacea, det som kallas ibland för "medelålders kvinnans tonårsfinnar". Den har ingen effekt mot eksem eller torrhet, utan kan ibland vara lite irriterande för huden och ge lättare torrhet. Dina besvär stämmer inte riktigt för mig. Har Du rosacea brukar det ge rodnad ffa kinder, näsa och ibland panna och haka. Men inte torrhet och fjällning.
Ibland kan torrheten i ansiktet bero på eksem, som i sin tur kan bero på allergi mot kosmetika, kämer el dyl. Är det nåt Du misstänker, kan Du använda detta på ett helt annat ställe på kroppen, t.ex. ena armvecken och smörja med sminket morgon o kväll i 3-5 dar. Uppkommer det rodnad, klåda och eksem i armvecken är det sannolikt nåt i kosmetikan Du inte tål. Testa vid misstanke.
Finns ingen sån misstanke, använd i så fall en fetare kräm till ansiktet, modell Repair, Locobase eller Ceridal till natten. Blir ofta för feta att använda dagtid. Har Du rosacea ska Du undvika kortisonkräm, då detta kan förvärra Din rosacea. Undvik även starka tvålar till ansiktstvätten.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!