Ange ditt sökord

Annons:

Mycket eksem

Hejsan, nu det senaste har jag stora sår på benen och armar som både kliar och svider, jag har också torr hud över hela kroppen. Jag har också haft torr hud i ansiktet och svullnad runt ögon, allt detta är värst efter man duschar. Vilken sorts sjukdom är det?
Har läst många frågor, men det verkar som jag har flera olika. Kan det vara så?

Eftersom du är i tonåren eller något år äldre och har torr hud och klåda speciellt i ansiktet med svullnad kring ögon skulle jag gissa att det är ett atopiskt eksem du har. Du skriver ingenting om hur länge du haft besvär. Om du haft besvär länge och kanske även i barndomen är det sannolikt atopiskt eksem. Läs här på vår hemsida en bra artikel om atopiskt eksem samt hur det behandlas i vår eksemskola samt många tidigare frågor och svar om atopiskt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!