Ange ditt sökord

Annons:

Morgontrött hud 2

Hej,
jag frågade dig förut (020426) om morgontrött hud, du kunde tänka dig att det var nässelutslag. vad är det för något? hur får man det, och hur botar man det? jag hittade det inte under hudsjukdommar.

det är bara just på morgonen mest under ögonen, men det finns inte någon rodnad.

Tack för svar!

Svar till signaturen Robert
Det är svårt för mig att säga vad orsaken kan vara. Det jag funderade över var en viss typ av nässelutslag (=urticaria) som ses som svullnad utan rodnad runt ögonen. Kallas också angioödem. Läs i Dermatologens patientinformation nr 8 och se om du kan hitta något som stämmer in på dina symtom där.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: