Ange ditt sökord

Annons:

Morgontrött hud 2

Hej,
jag frågade dig förut (020426) om morgontrött hud, du kunde tänka dig att det var nässelutslag. vad är det för något? hur får man det, och hur botar man det? jag hittade det inte under hudsjukdommar.

det är bara just på morgonen mest under ögonen, men det finns inte någon rodnad.

Tack för svar!

Svar till signaturen Robert
Det är svårt för mig att säga vad orsaken kan vara. Det jag funderade över var en viss typ av nässelutslag (=urticaria) som ses som svullnad utan rodnad runt ögonen. Kallas också angioödem. Läs i Dermatologens patientinformation nr 8 och se om du kan hitta något som stämmer in på dina symtom där.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: