Ange ditt sökord

Annons:

Mollusker/eksem

Hej! Min dotter är sex år och nu har hon fått vattenfyllda blåsor (liknar vattkoppor som hon haft) på hela kroppen mest i armhålorna där de även blöder. Blåsorna kommer och går vissa är kvar i några dagar andra några veckor. Det jag läst om mollusker är att de är ett virus som sitter kvar längre än dagar. Har varit i kontakt med bvc och de säger att det är mollusker/vårtor/eksem. Men jag känner mig tveksam. Jag är orolig att det är något annat. I samband med detta har hon också blivit torr i underlivet, hon har fått som nariga hudavlagringar vid blygdläpparna. Eksemen framträder i armvecken.
Tacksam för svar snarast.
/Ulrica

Hej!
Detta är knappast frågan om mollusker eller vårtor, precis som du säger stannar dessa på samma plats. Eksem ger inte vätskefyllda blåsor på det sätt du beskriver. Det kan vara fråga om någon mer ovanlig hudsjukdom så kallad blåsdermatos. Du bör snarast få en remiss till hudspecialist som kan bedöma och ta de prover som behövs för att ge en riktig behandling.
(Att säga att något är mollusker/vårtor/eksem måste vara samma sak som att säga att man inte har någon aning, ett svar som kanske hade gjort det lättare för dig att kräva specialistkunskap för bedömning av din dotters hud!)
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!