Ange ditt sökord

Annons:

Mollusker/eksem

Hej! Min dotter är sex år och nu har hon fått vattenfyllda blåsor (liknar vattkoppor som hon haft) på hela kroppen mest i armhålorna där de även blöder. Blåsorna kommer och går vissa är kvar i några dagar andra några veckor. Det jag läst om mollusker är att de är ett virus som sitter kvar längre än dagar. Har varit i kontakt med bvc och de säger att det är mollusker/vårtor/eksem. Men jag känner mig tveksam. Jag är orolig att det är något annat. I samband med detta har hon också blivit torr i underlivet, hon har fått som nariga hudavlagringar vid blygdläpparna. Eksemen framträder i armvecken.
Tacksam för svar snarast.
/Ulrica

Hej!
Detta är knappast frågan om mollusker eller vårtor, precis som du säger stannar dessa på samma plats. Eksem ger inte vätskefyllda blåsor på det sätt du beskriver. Det kan vara fråga om någon mer ovanlig hudsjukdom så kallad blåsdermatos. Du bör snarast få en remiss till hudspecialist som kan bedöma och ta de prover som behövs för att ge en riktig behandling.
(Att säga att något är mollusker/vårtor/eksem måste vara samma sak som att säga att man inte har någon aning, ett svar som kanske hade gjort det lättare för dig att kräva specialistkunskap för bedömning av din dotters hud!)
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: