Ange ditt sökord

Annons:

Mollusker och eksem

Har hört att det finns en salva hos hälsokosten som hjälper mot mollusker, vet du vad den heter?
Min son är snart 3 år och hans hud är väldigt torr. Vi abvänder locobase med propylenglycol som förvisso är ganska bra. Senaste gångerna har han fått som små nässelutslag när vi smörjt honom, vad kan det bero på? Har provat HTH men alla hans torraste partier lyste ordentligt rött! Vad kan vi göra för vår pojk? Han har även eksem i ben och armveck som vi har mildison för, ganska bra faktiskt. Kan han bli återställd från mollusker torr hud och eksem?

Svar till signaturen ES
Sonen har sannolikt atopiskt eksem som just ses hos barn i form av eksem i böjveck och torr hud. Propylenglykol passar bra som mjukgörare till små barn då Karbamid (HTH) ofta svider och gör huden röd, något som dock är helt ofarligt och försvinner efter en tid.
Det verkar ändå som Mildison och mjukgörare fungerar bra för närvarande. Mollusker är vanligt hos barn med atopiskt eksem. Om de är få kan de skrapas bort efter lokalbedövning med Emla-kräm. Är de väldigt många får man låta dem vara, de försvinner så småningom spontant. Jag vet ingen salva från hälsokosten som hjälper men eftersom de försvinner av sig själva finns nog många "underkurer".
Vi kan inte bota atopiskt eksem men lindra symtomen, ofta blir barnet bättre med ökande ålder. Dock är det så många som 40-60 % som har kvar någon form av atopi i vuxen ålder.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 november, 2001 Publicerad: 21 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: