Ange ditt sökord

Annons:

Mjukgörare

Hej,
jag har varit hos en hudläkare och hon trodde jag hade rosacea pga att jag är rödflammig till o från och har små stickningar och har även fått små ådernät över näsan. Huden är ganska torr och jag har provat med massor med mjukgörare - allt från propyless till feta krämer. Detta hjälper mot torrheten, men verkar göra rosacean värre, eller är det inte rosacea jag har? Det känns som om huden svullnar upp och jag blir rödflammig av hudkrämer. Detta är inte så jättefarligt o inte så att det märks speciellt mycket, får som små svullnader (jättesmå nässelutslag) och huden ser bubblig ut fast bara över näsa och kinder. Huden känns stel som om den är solbränd. Läste någonstans att det kan vara så att man inte tål fuktkrämer när man har rosacea, är det i så fall bäst att inte använda detta eller i så fall använde det minimalt? Eller ska jag prova med antihistaminer? Äter just nu tetralysal och använder rozex gel, för krämen var slut hos tillverkaren, hur länge skall man vänta innan man använder mjukgörare efter att man har applicerat rozexen? Finns det några alternativa mjukgörare att använda vid rosacea om man inte tål fuktkrämer?

Hej! Det är svårt att bedöma per brev vad detta är. Eftersom du är mitt i en ordinerad behandling, tycker jag att du ska diskutera med hudläkaren hur du går vidare. Antihistaminer hjälper ej mot rosacea.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!