Ange ditt sökord

Annons:

Mjölkallergi?

Hej. Jag har en dotter på 1½ år som periodvis har eksem på handleder, i knäveck och ibland på mage och rygg. Jag har sett samband med eksemet när hon ätit rena mjölkprodukter som glass, yoghurt och mjölk. Eksemet blossar då upp på samma dag men kliar inte som tur är.. Hon verkar däremot inte reagera på om jag har grädde, mjölk eller creme fraiche i såser m.m. Är det mjölkallergi? Vad ska vi göra?
Tack på förhand!

Hej!
Hos små barn är förodämnesallergi ibland orsaken till uppblossning av eksem. Vanligare är dock att barnet får mag-och tarmsymptom när de intagit mjölk om de inte tål den. Man bör därför be husläkaren skriva remiss till hudspecialist eller allergolog, för bedömning och ev testning med blodprov. Ofta tar husläkaren proverna före besök hos speicalistläkare. FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!