Ange ditt sökord

Annons:

Mjöliga naglar

Hej!
Jag är 18 år gammal och har under ca ett år haft en mjölig lilltånagel. Då jag var övertygad om att det rörde sig om någon form av svamp sökte jag upp en hudläkare som sa att det inte var svamp. Jag behandlade med Pevaryl och det hjälpte absolut ingenting. Det är lika illa idag. Dessutom har det börjat uppstå vid ena kanten av min ena tumme, så jag börjar bli lite orolig att det är något allvarligt. Jag äter inga mediciner och är noga med handhygien. Har du något förslag på vad det kan röra sig om?

Tack på förhand!
/s

Hej!
Det kan vara nagelsvamp, och det kan man inte avgöra säkert om man inte tar en odling. Att det spritt sig till en fingernagel ökar misstanken om svamp. Nagelsvamp beror inte på dålig hygien, svampen finns i jord bland annat. Det finns ett nagellack som man kan pensla med för att få bort det, tålamodskrävande men kan hjälpa om det endast gäller enstaka naglar. Detta lack är receptbelagt, så du måste åter till läkare och en odling görs då sannolikt. De tablettbehandlingar som finns är starka och har en del biverkningar, varför man brukar spara dem till svårare fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!