Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem utan rodnad?

Hej!

Jag har läst igenom mestadels av frågorna och svaren ang. seborré/mjälleksem. Men jag känner inte igen mig till 100%:

Min sympom är, fruktansvärd klåda och svidande hårbotten ca 1-2 dagar efter tvätt. Det kliar så mycket att det blir sår och blöder. Jag får även fetare hårbotten. Men min fråga är OM man kan ha mjälleksem/seborré UTAN att ha rodnader? Jag tycker hårbotten ser normal ut, det är bara det att det kliar och då får jag en gulvit gegga i hårbotten.
Men som sagt, jag har ingen rodnad eller så, hårbotten ser normal ut bortsett från kliet och beläggningen.
Kan det vara seborré?

Tack på förhand!

Hej!
Instämmer i att det låter som seborroiskt eksem, trots att just du inte har påtaglig rodnad. Du bör pröva behandling med mjällschampo och tillägg av kortisonlösning när det är besvärligt.
Kortisonlösningen är receptbelagd och du bör därför kontakta husläkaren för hjälp.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 januari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!