Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem -> rosacea?

För tre år sedan, då jag var 24 år, fick jag diagnosen "mjälleksem" av en välrenomerad hudläkare. Behandlade med Daktacort och blev direkt jättefin. Fortsatte behandla med Daktakort enligt anvisningar. Så småningom slutade medlet fungera. Jag exfolierar smått snarare än har stora fjäll och problemen sitter bara i T-zonen och främst runt och närmst munnen (hakan mest). Jag har inga småfinnar i området men däremot har problemen uppstått i områden där jag har mycket pormaskar. Huden är röd och lätt plufsig och jag har många små ytliga blodkärl på hakan där symtomen är värst. Huden har blivit lätt gulaktig i området och jag blir röd direkt när jag smörjer in med någon kräm (även milda, parfymfria krämer - har testat allt!). Varför har huden blivit gulaktig och kommer det att försvinna med rätt behandling? Vad sjutton är det jag har, är det rosacea?

Det är mycket svårt för mig att säga vad du kan ha för hudutslag. Mot rosacea talar att du har mycket pormaskar, det brukar ej finnas vid denna hudsjukdom. Mjälleksem brukar ju ofta komma och gå, kan det inte vara detta eksem du fortfarande har problem med? Lokalisation inom T-zonen talar för det. Har du prövat att tvätta ansiktet försiktigt med mjällschampo såsom Ketozon eller Fungoral?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!