Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem och “svampinfektion”

Hej!

Har haft problem med nån typ av svampinfektion i flera år nu känns det som, det sitter främst på magen och vid sidorna strax under armhålorna. Var hos en läkare förra våren som ordinera mig selukos (schampo) diverse liniment m.m. Detta hjälpte inte, blir alltid värre på sommaren vid solning m.m, känns pinsamt att visa sig på stranden m.m
Mina utslag ser ut som små vita fläckar som fjällar. Var trött på att inget hjälpte, åkte in till min hudläkare igen och fick ett annat schampo (selsun) som skulle vara bättre, tvätta med detta 2 ggr i månaden och låt verka i 15 min i 3 månader sen 1 gång i månaden i 8 mån.
Men det blir inte bättre. Finns det inga piller man kan få istället så att mina besvär försvinner innan sommaren?
Hoppas att ni kan hjälpa mig, påverkar ju ens självförtroende detta.

Tack för hjälpen!

Hej!
Det låter som, och din läkare har gett dig behandling för, pityriasis versicolor (se dermatologens patientinformation). PV är orsakat av jästsvampar, som normalt finns på huden, men som kan tillväxa under olika betingelser tex värme och fukt. PV kommer lätt tillbaka och det är inte ovanligt att man får behandla flera gånger. Efteresom inte behanldingen fungerat alls, måste man ta en funderare på om dagnosen är rätt, ring och diskutera med din läkare!
F

Läs även vanliga frågor och svar om pityriasis_versicolor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: