Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem och “svampinfektion”

Hej!

Har haft problem med nån typ av svampinfektion i flera år nu känns det som, det sitter främst på magen och vid sidorna strax under armhålorna. Var hos en läkare förra våren som ordinera mig selukos (schampo) diverse liniment m.m. Detta hjälpte inte, blir alltid värre på sommaren vid solning m.m, känns pinsamt att visa sig på stranden m.m
Mina utslag ser ut som små vita fläckar som fjällar. Var trött på att inget hjälpte, åkte in till min hudläkare igen och fick ett annat schampo (selsun) som skulle vara bättre, tvätta med detta 2 ggr i månaden och låt verka i 15 min i 3 månader sen 1 gång i månaden i 8 mån.
Men det blir inte bättre. Finns det inga piller man kan få istället så att mina besvär försvinner innan sommaren?
Hoppas att ni kan hjälpa mig, påverkar ju ens självförtroende detta.

Tack för hjälpen!

Hej!
Det låter som, och din läkare har gett dig behandling för, pityriasis versicolor (se dermatologens patientinformation). PV är orsakat av jästsvampar, som normalt finns på huden, men som kan tillväxa under olika betingelser tex värme och fukt. PV kommer lätt tillbaka och det är inte ovanligt att man får behandla flera gånger. Efteresom inte behanldingen fungerat alls, måste man ta en funderare på om dagnosen är rätt, ring och diskutera med din läkare!
F

Läs även vanliga frågor och svar om pityriasis_versicolor.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!