Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem och håravfall

Hej! Jag var utomlands tidigare i år under en längre period och fick då väldigt kraftiga mjälleksem. Jag har haft problem med mjälleksem hela mitt liv men under denna resa blev det betydligt värre än nånsin förut. Som följd av detta tappade jag väldigt mycket hår (var i stort sett kal på toppen av huvudet där eksemet varit som värst). Jag har ingen i min närliggande släkt som tappat hår vid tidig ålder eller för den delen senare i livet heller (är 22).
Jag har fått hjälp med salicylsyra, fungoral schampo, Kutan lösning samt antiinflammatoriska tabletter för min hårbotten har värkt fruktansvärt mycket efter hemkomsten i maj i år! Så mina frågor är följande:
Varför har jag dessa värkar i hårbotten?
Hur skall jag få bukt med mitt mjälleksem som hela tiden kommer tillbaka (trots längvarig behandling med ovanstående produkter handlar det om 1-2 veckor innan problemet är tillbaka)?
Min hårväxt har gradvis blivit bättre under de 4 månader jag varit hemma, men hur länge kan det dröja innan jag får allt mitt hår tillbaka?
Kommer mitt hår att till fullo att återhämta sig eller kan det vara dags att använda regain eller andra preparat?
MVH/Robert

Hej!
Du har rätt i att ärftlighet är en stark faktor vid manligt håravfall, så att det blir mindre sannolikt att du får ett tidigt, manligt håravfall om dina släktingar inte haft det. Men man kan inte svara från din beskrivning, vilken typ av håravfall detta rör sig om, och alltså inte heller om hur det kommer att kunna återhämta sig. Eftersom det låter så besvärligt, bör du ordna remiss till hudspecialist för att få eksem och håravfall bedömda!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!