Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem och håravfall

Hej! Jag var utomlands tidigare i år under en längre period och fick då väldigt kraftiga mjälleksem. Jag har haft problem med mjälleksem hela mitt liv men under denna resa blev det betydligt värre än nånsin förut. Som följd av detta tappade jag väldigt mycket hår (var i stort sett kal på toppen av huvudet där eksemet varit som värst). Jag har ingen i min närliggande släkt som tappat hår vid tidig ålder eller för den delen senare i livet heller (är 22).
Jag har fått hjälp med salicylsyra, fungoral schampo, Kutan lösning samt antiinflammatoriska tabletter för min hårbotten har värkt fruktansvärt mycket efter hemkomsten i maj i år! Så mina frågor är följande:
Varför har jag dessa värkar i hårbotten?
Hur skall jag få bukt med mitt mjälleksem som hela tiden kommer tillbaka (trots längvarig behandling med ovanstående produkter handlar det om 1-2 veckor innan problemet är tillbaka)?
Min hårväxt har gradvis blivit bättre under de 4 månader jag varit hemma, men hur länge kan det dröja innan jag får allt mitt hår tillbaka?
Kommer mitt hår att till fullo att återhämta sig eller kan det vara dags att använda regain eller andra preparat?
MVH/Robert

Hej!
Du har rätt i att ärftlighet är en stark faktor vid manligt håravfall, så att det blir mindre sannolikt att du får ett tidigt, manligt håravfall om dina släktingar inte haft det. Men man kan inte svara från din beskrivning, vilken typ av håravfall detta rör sig om, och alltså inte heller om hur det kommer att kunna återhämta sig. Eftersom det låter så besvärligt, bör du ordna remiss till hudspecialist för att få eksem och håravfall bedömda!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: