Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem och eventuellt psoriaris problem

Hej,
jag är en kille på 30 år som har mycket problem med mjälleksem alt. psoriaris. I armhålorna är det röd tunn hud, det kliar och luktar svett trots att jag tvättar mej flera ggr/dag. Jag har samma problem mellan skinkorna som oxå blir såriga i vecken. Daktacort hjälper inte och det är svårt att ha på det när det är sår. Vad ska jag göra åt det? Ibland är det bätte typ varannan vecka. Jag är mycket överviktig ca 50kg och äter tegretol och ergenyl för epilepsi. Kan detta påverka mina hudproblem?
Benke

Ibland kan det vara svårt att skilja mellan "fukteksem" och psoriasis. Har man övervikt blir det gärna problem med hudvecken att det i dessa blir irritation och eksembesvär. Naturligtvis kan psoriasis te sig på detta sättet, och övervikt i sig ger en ökad risk för att få psoriasis. Mig veterligen finns det inte något samband med Dina tabletter mot EP som ökar risken för psoriasis.
Fungerar inte Daktacort tycks Du behöva en starkare kräm modell Kenacutan eller Pevisone. Dessa kräver dock läkarrecept, varför det blir nog enklast att Din distriktsläkare/husläkare får titta till Dina besvär och hjälpa Dig.
Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: