Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem och eventuellt psoriaris problem

Hej,
jag är en kille på 30 år som har mycket problem med mjälleksem alt. psoriaris. I armhålorna är det röd tunn hud, det kliar och luktar svett trots att jag tvättar mej flera ggr/dag. Jag har samma problem mellan skinkorna som oxå blir såriga i vecken. Daktacort hjälper inte och det är svårt att ha på det när det är sår. Vad ska jag göra åt det? Ibland är det bätte typ varannan vecka. Jag är mycket överviktig ca 50kg och äter tegretol och ergenyl för epilepsi. Kan detta påverka mina hudproblem?
Benke

Ibland kan det vara svårt att skilja mellan "fukteksem" och psoriasis. Har man övervikt blir det gärna problem med hudvecken att det i dessa blir irritation och eksembesvär. Naturligtvis kan psoriasis te sig på detta sättet, och övervikt i sig ger en ökad risk för att få psoriasis. Mig veterligen finns det inte något samband med Dina tabletter mot EP som ökar risken för psoriasis.
Fungerar inte Daktacort tycks Du behöva en starkare kräm modell Kenacutan eller Pevisone. Dessa kräver dock läkarrecept, varför det blir nog enklast att Din distriktsläkare/husläkare får titta till Dina besvär och hjälpa Dig.
Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!