Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem i pannan utan klåda

Jag har läst svaren på frågorna om mjälleksem men inte fått svar på två saker.
Jag använder två preparat: Pervisone och Fungural.
1. Eftersom jag inte har ngn klåda och Pervisone innehåller hydrokortison kan jag då sluta med Pervisone eller har preparatet även en svampbekämpande effekt?
2. Jag tvättar håret varannan dag med Fungural. Är det skadligt att "överdosera" på det viset?

Pevisone innehåller inte Hydrokortison utan är en kombination med en medelstark kortisonmolekyl (Triamcinolonacetonid) + Econazol (god svampdödande effekt och även viss bakteriedödande effekt). Har Du använt preparatet dagligen under flera veckor, ska Du inte sluta tvärt, utan successivt glesa ut behandlingen och kanske fortsätta 2 gånger i veckan under 2-4 veckor för att få en mer hållbar effekt.
Fungoralschampo har en effektiv svampdödande effekt, och vid start rekommenderas att det används 2 gånger i veckan och efter någon vecka räcker det vid underhåll med 1 gång i veckan. Många tycker att håret blir torrt, risigt och skört ifall det använts för mycket/för ofta. Många rekommenderar att man kombinerar efter hårtvätt med ett balsam. Annars är det inget farligt.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!