Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem i pannan utan klåda

Jag har läst svaren på frågorna om mjälleksem men inte fått svar på två saker.
Jag använder två preparat: Pervisone och Fungural.
1. Eftersom jag inte har ngn klåda och Pervisone innehåller hydrokortison kan jag då sluta med Pervisone eller har preparatet även en svampbekämpande effekt?
2. Jag tvättar håret varannan dag med Fungural. Är det skadligt att "överdosera" på det viset?

Pevisone innehåller inte Hydrokortison utan är en kombination med en medelstark kortisonmolekyl (Triamcinolonacetonid) + Econazol (god svampdödande effekt och även viss bakteriedödande effekt). Har Du använt preparatet dagligen under flera veckor, ska Du inte sluta tvärt, utan successivt glesa ut behandlingen och kanske fortsätta 2 gånger i veckan under 2-4 veckor för att få en mer hållbar effekt.
Fungoralschampo har en effektiv svampdödande effekt, och vid start rekommenderas att det används 2 gånger i veckan och efter någon vecka räcker det vid underhåll med 1 gång i veckan. Många tycker att håret blir torrt, risigt och skört ifall det använts för mycket/för ofta. Många rekommenderar att man kombinerar efter hårtvätt med ett balsam. Annars är det inget farligt.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: