Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Hejsan
Jag har haft mjälleksem sedan jag kom in i puberteten och börjar tröttna rätt rejält. Har varit hos hudläkare och fått Fungoral, Salicylsyra i Decubalkräm och Betnovat liniment. Jag använder Fungoral 1 gång i veckan, 2 när det är riktigt illa. Decubalkrämen har jag i minst 5 timmar ungefär en gång i veckan. Jag har dock två problem.

Det ena är att kortisonlösningen gör att håret ser kladdigt och fett ut, så jag förstår inte hur jag ska kunna använda det varje dag? Försöker tvätta håret varannan-var tredje dag, så att använda kortisonet varje dag går inte om jag ska vistas bland folk. Finns det något annat som inte gör håret kladdigt och fett?

Det andra problemet är att jag tappar mängder av hår av Fungoral, de dagar jag använder Fungoral så ramlar håret av i drivor. Det blir också matt och hängigt och ser inge vidare ut. Som tjej med lång hår så känns det inte så kul att aldrig kunna känna sig fin. Jag tappar verkligen mängder av hår, vilket gör att jag hela tiden har små nya hårstrån som växer ut överallt och står rakt upp. Håret känns slitet och min frisör tyckte att jag hade extremt mycket nya hårstrån för att jag tappat så mycket.

Finns det några alternativ? Finns det någonting annat som kan hjälpa? Jag är öppen för allt, mår verkligen dåligt av det här, att alltid kolla så jag inte har stora flagor i håret innan jag går ut, måste ha håret uppsatt nästan jämt så det inte skakar ut stora flagor. Är så äcklad av det...

Tack.

Hej!
EN del av frågan är lätt att besvara: Du bör få byta från liniment till stark kortisonlösning för hårbotten. Linientet och dess "biverkningar" i form av fett hår, har gjort att du använt det för sällan. Då får du fett hår av Decubal och använder FUngoralschampot för ofta istället! Lösningen innehåller alkohol tex propylenglykol, som inte gör håret fett. Du kanske också kan minska på användandet av Fungoral och salicyl-decubal, om du får rätt kortisonlösning och ett schema att gå efter så att du kan använda det dagligen första veckan. Sannolikt kan vårdcentralen hjälpa dig att skriva ut en kortisonlösning tex Elocon.
FN.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!