Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Hej,
Fick diagnosen mjälleksem för några år sedan. Eksem i ansiktet har jag inte haft så mycket besvär av sedan dess, förutom flagor i ögonbrynen. Men mjällen i hårbotten blir jag ej av med. Använde fungoral schampoo i ett par år men håret blev förfärligt. Bör lägga till att båda mina föräldrar har psoriasis, men läkare har sagt att det har jag ej. Min fråga är; vågar jag tona håret trots flagig hårbotten? Har blivit varnad för bl a allergiska reaktioner, men det skulle vara roligt att kunna täcka de grå hårstråna och att få vara fin ¨som alla andra¨.
Tacksam för svar.

M v h
Molly

Hej!
Det är inte större risk för allergiska reaktioner vid mjälleksem än för dem som inte har det. Seborroiskt eksem i hårbotten behandlas lättast och bäst med stark kortisonlösning som är sprit/propylenglykollösningbaserad tex Elocon lösning. Den är receptbelagd och kan skrivas ut tex från vårdcentralen. behandlingen är enkel och praktiskt taget biverkningsfri, så förslaget är att du kontaktar husläkaren för hjälp med recept. I ögonbrynen kan du använda tex Cortimyk kräm som finns receptfritt på Apoteket, en svag kortisonkräm som kan användas morgon och kväll några dagar i rad. Se i övrigt seborroiskt eksem i dermatologens patientinformation.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!