Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Har under sommaren haft eksem och rodnad runt näsan, gick till doktorn för två veckor sedan och fick veta att det var mjälleksem. Har smörjt med daktakort två ggr dagligen i två veckor, det är nu mycket bättre men fortfarande lite rodnad (mycket mindre än tidigare). Kan det vara rodnad länge efteråt? Får då och då även små finnar med vätska i det rodnande området. Är detta som det ska eller ska jag ha någon annan behandling? Fick för övrigt detta problem i samband med att jag blev gravid. Kommer eksemen försvinna efter graviditeten?

Hej!
Seborroiskt eksem varierar med hormonpåverkan, därför är det ofta sämre under puberteten. Det kan både bli bättre och sämre efter graviditeten. Finnarna i området talar mer för rosacea, som du kan se och läsa om under dermatologens patientinformation här på hemsidan (även seborroiskt eksem finns där!). Ibland kan man lyckas bra att behandla just rodnaden med svavelinnehållande preparat, dessa är receptbelagda och det är oftast hudspecialister som skriver ut dem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!