Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Har under sommaren haft eksem och rodnad runt näsan, gick till doktorn för två veckor sedan och fick veta att det var mjälleksem. Har smörjt med daktakort två ggr dagligen i två veckor, det är nu mycket bättre men fortfarande lite rodnad (mycket mindre än tidigare). Kan det vara rodnad länge efteråt? Får då och då även små finnar med vätska i det rodnande området. Är detta som det ska eller ska jag ha någon annan behandling? Fick för övrigt detta problem i samband med att jag blev gravid. Kommer eksemen försvinna efter graviditeten?

Hej!
Seborroiskt eksem varierar med hormonpåverkan, därför är det ofta sämre under puberteten. Det kan både bli bättre och sämre efter graviditeten. Finnarna i området talar mer för rosacea, som du kan se och läsa om under dermatologens patientinformation här på hemsidan (även seborroiskt eksem finns där!). Ibland kan man lyckas bra att behandla just rodnaden med svavelinnehållande preparat, dessa är receptbelagda och det är oftast hudspecialister som skriver ut dem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: