Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Har haft besvär i två år. Håret börjar att tunnas ut så man ser hårbotten. Hela hårbotten är täckt med (skorv). Blir man aldrig av med det? Har använt betnovat i fyra omgångar. Ska jag fortsätta med Betnovatlösningen?

Hej!
Vanligt vid seborroiskt eksem och psoriasis i hårbotten, är att avfjällningen blir otillräcklig. Ingen kortisonlösning hjälper om man sätter den utanpå den tjocka fjällningen. Be din läkare om en kräm att avfjälla med (salicyl i Decubal oftast). Krämen strykes på hårbotten på kvällen, sitter i över natten. Sov gärna med handduk runt hået. Schamponera ur nästa morgon med försiktig kamning. Gör om detta 2-3 kvällar. Därefter bör det vara så avfjällat att du kan sätta i kortisonlösning enligt ordination. De fyra gångerna du använt krämen säger inte så mycket, man kan använda stark kortison flera omgångar men man bör ha ett nedtrappningsschema. Underhållsbehandling vid besvärliga tillstånd i hårbotten som du beskriver, är 1-2 ggr per vecka efter den inledande behandlingen som är dagligen.Använder du lösningen på det sättet kan man fortsätta att använda den vid behov.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 31 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!