Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Hej! Finns det någon statistik över mjälleksem ? Jag tycker att det har ökat extremt bland vänner och arbetskompisar senaste åren. Själv har jag haft det sedan ca 5 år och det blir bara värre med åren, tycker jag. Pigmenteringen i ansiktet verkar ju förvinna, endera av eksemet eller av kortisonet som skrivits ut av läkare. Inte roligt då resten av ansiktet kanske är solbrunt..

Hej!
Nej det finns ingen särskilt bra statistik över mjälleksem, delvis antagligen för att det är så vanligt att man egentligen inte kan kalla det för en hudsjukdom. Det finns ju olika grader av mjälleksem, där du verkar ha den mer besvärliga sorten. Om det har ökat har jag inte kunnat finna något vetenskapligt stöd för vid sökning på medline.
Det är helt rätt att pigmentförlusten både kan komma av eksemet i sig, och av kortisonet. Det finns krämer utan kortison men med svavel, som hudläkaren kan skriva ut och som ibland kan vara effektivt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!