Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Hej. Jag läste om att de var någon som hade problem med att det svider i hårbotten, jag har samma problem - har haft det i några år. Det blir värre när håret blir blött då blir det helt rött och iriterande i hårbotten och svider fruktansvärt samt att jag tappar mycket hår då. Har prova många olika schampo mm men inget hjälper. Efter att jag hade haft det i några år så fick jag sen mjällexem i hårbotten samt i ansiktet. Läkaren skrev ut "Ibaril" som jag skulle använda i ansiktet och det funkar jättebra. Men inget verka hjälpa mot hårbottnen tyvärr. Sen måste jag säga nåt som var konstigt att jag var med om en olycka och fick en massa penicillin på lasatetet när jag låg där och det tog nu över ett år innan jag fick tillbaka mitt mjällexem det tyckte jag var lite konstigt. Men mitt största problem nu är ju att det svider samt att jag får små sår i hårbotten.

Hej!
Först och viktigast: Du bör INTE använda Ibaril regelbundet i ansiktet. Ibaril är en stark kortisonsalva som ofta ger biverkningar i form av rosacea (se dermatologens patientinformation) eller att eksemet blir mycket sämre om man försöker sluta. Det finns mildare krämer som fungerar bra vid de flesta mjälleksem i ansiktet. I hårbotten däremot, kan man använda stark kortison i lösning eller liniment, utan de biverkningar som lätt blir i ansiktshuden.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: