Ange ditt sökord

Annons:

Mjälleksem

Hej. Jag läste om att de var någon som hade problem med att det svider i hårbotten, jag har samma problem - har haft det i några år. Det blir värre när håret blir blött då blir det helt rött och iriterande i hårbotten och svider fruktansvärt samt att jag tappar mycket hår då. Har prova många olika schampo mm men inget hjälper. Efter att jag hade haft det i några år så fick jag sen mjällexem i hårbotten samt i ansiktet. Läkaren skrev ut "Ibaril" som jag skulle använda i ansiktet och det funkar jättebra. Men inget verka hjälpa mot hårbottnen tyvärr. Sen måste jag säga nåt som var konstigt att jag var med om en olycka och fick en massa penicillin på lasatetet när jag låg där och det tog nu över ett år innan jag fick tillbaka mitt mjällexem det tyckte jag var lite konstigt. Men mitt största problem nu är ju att det svider samt att jag får små sår i hårbotten.

Hej!
Först och viktigast: Du bör INTE använda Ibaril regelbundet i ansiktet. Ibaril är en stark kortisonsalva som ofta ger biverkningar i form av rosacea (se dermatologens patientinformation) eller att eksemet blir mycket sämre om man försöker sluta. Det finns mildare krämer som fungerar bra vid de flesta mjälleksem i ansiktet. I hårbotten däremot, kan man använda stark kortison i lösning eller liniment, utan de biverkningar som lätt blir i ansiktshuden.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!