Ange ditt sökord

Annons:

Mjällallergi

Hej!
Har haft mjällallergi i c:a 25 år. På mig har en olivoljeinpackning i veckan för håret hjälpt väldigt mycket. Jag använder också bara olivoljetvål till hela kroppen. Har provat många läkemedel och schampon som har förvärrat. Kemikalier från tex ACO och Barnängen har bara gjort eksemet värre. Vill berätta om detta då jag ser att ni rekomenderar kemikalier som hjälp. Ser också att detta är en sida från ett företag men etiskt måste ni väl berätta om alla sorters hjälp när människor vänder sig till er och tror att ni har alla svaren.

Hej!
Vi som svarar på frågor på denna sida är hudspecialister och svarar utifrån det som ligger inom vår kompetens, nämligen hudsjukvård. Vi svarar på det sätt vi skulle gjort om vi träffade patienten på mottagningen, eller talade i telefon. Som du säkert har sett rekommenderar vi produkter för egenvård ibland, och dessa kommer från olika företag och vi är noga med försöka visa att detta är förslag, inte "alla svaren". Den enda vinkel vi kan ha är den medicinska. Alternativ medicin ingår inte i vårt kompetensområde, och vi ger oss inte ut för att kunna rekommendera några behandlingar där. Ibland ingår dock i ett utförligt svar att informera om att naturprodukter och alternativa preparat som tex olivolja! också kan ha biverkningar. Olivolja vid bensår har vid flera tillfällen visat sig ge utbredda sk toxiska eksem och kontaktallergi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: