Ange ditt sökord

Annons:

Mjällallergi

Hej!
Har haft mjällallergi i c:a 25 år. På mig har en olivoljeinpackning i veckan för håret hjälpt väldigt mycket. Jag använder också bara olivoljetvål till hela kroppen. Har provat många läkemedel och schampon som har förvärrat. Kemikalier från tex ACO och Barnängen har bara gjort eksemet värre. Vill berätta om detta då jag ser att ni rekomenderar kemikalier som hjälp. Ser också att detta är en sida från ett företag men etiskt måste ni väl berätta om alla sorters hjälp när människor vänder sig till er och tror att ni har alla svaren.

Hej!
Vi som svarar på frågor på denna sida är hudspecialister och svarar utifrån det som ligger inom vår kompetens, nämligen hudsjukvård. Vi svarar på det sätt vi skulle gjort om vi träffade patienten på mottagningen, eller talade i telefon. Som du säkert har sett rekommenderar vi produkter för egenvård ibland, och dessa kommer från olika företag och vi är noga med försöka visa att detta är förslag, inte "alla svaren". Den enda vinkel vi kan ha är den medicinska. Alternativ medicin ingår inte i vårt kompetensområde, och vi ger oss inte ut för att kunna rekommendera några behandlingar där. Ibland ingår dock i ett utförligt svar att informera om att naturprodukter och alternativa preparat som tex olivolja! också kan ha biverkningar. Olivolja vid bensår har vid flera tillfällen visat sig ge utbredda sk toxiska eksem och kontaktallergi.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!