Ange ditt sökord

Annons:

Mjäll på hela kroppen

Jag undrar om jag har fått någon form av psoriasis eller annan hudsjukdom. Min hud ser inte överdrivet torr ut men jag släpper ett fint mjäll över hela kroppen. Efter en dag så är svarta kläder helt täckta med en vit beläggning på insidan.
Det har blivit bättre i hårbotten när jag tvättar med mjällschampo. Finns det något liknande medel för kroppen?
Jag har inte alltid haft det här problemet utan det kommit de senaste två åren.

Mjäll beror egentligen på en eksemretning i hårbotten utlöst av en jästsvamp. Ibland kan även denna sätta sig på kroppen och kan ge vissa besvär (ljusa utslag eller som "finnar"). Har Du använt Fungoral, Fundan eller Ketosonschampo, kan detta även användas på kroppen som en "tvål". Fukta huden med vatten, ta på koncentrerat schampo och gnugga in det i huden så det löddrar lite. Låt sitta på i 3-5 minuter, för att sen duscha av. Använd det max 1-2 gånger i veckan några gånger. Har det ingen effekt, tycker jag Din husläkare/vårdcentral ska titta på Dina hudbesvär.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!