Ange ditt sökord

Annons:

Mitt spädbarn har klåda

Har en liten son på en månad som jag ammar och nu är det så att han har fått väldigt mycket röda utslag på kinderna. Han är verkligen torr mellan och runt ögonbrynen och det har spridit sig till ögonlocken. Igår fick han inte upp ögonen för ögonlocken var så svällda.

Det påminner nästan om lite klåda och det är väldigt torrt, när man drar med fingret över huden så lossnar det torra, lite gulaktig hud.
Har jag ätit något som han inte tål? Ska jag sluta amma?

Han har haft de här besvären i en vecka och jag har även varit på Astrid Lindgrens barnakut men fick verkligen ingen hjälp. De visste inte vad det kunde vara. Han verkar inte lida av det och han har inte haft någon feber utan han mår som vanligt.
Tacksam för svar!

Lite svårt att säga exakt vad det kan vara, men det är vanligt att spädbarn under de första veckorna får "hormonprickar" på kinderna, som senare försvinner av sig själv. Det skulle även kunna vara "barn-mjäll-eksem" (infantilt seborroiskt eksem). Att besvären skulle bero på amningen är osannolikt, och fortsatt amning är att rekommendera. Så länge sonen tycks må bra och inte har feber, skulle jag bara smörja med mjukgörande kräm som modell Miniderm eller lite fetare Repair. Du skulle kunna visa upp honom på barnavårdscentralen dit Du hör, då dessa har en stor erfarenhet ifall sonens "problem" bara tillhör det normala för en baby eller ifall det på något sätt ter sig konstigt och behöver läkarhjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!