Ange ditt sökord

Annons:

Mitt handeksem blir bara värre

Hej!

Jag är en tjej på 29 år. Sedan ca 10 år tillbaka har jag haft problem med handeksem. Eksemet började när jag arbetade inom äldreomsorgen och blev sen bara värre och värre. Jag har varit hos flertalet hudspecialister och fått diverse krämer/salvor (cortison + mjukgörande). Diagnosen jag fått är atopiskt eksem. Jag hade enligt mina föräldrar ej eksem som barn, däremot var jag väldigt ofta sjuk. Det här har blivit ett jätteproblem för mig. Eksemet bara breder ut sig på händerna och snart har jag inte ett nagelband kvar. Jag har en dotter på tre månader så att undvika vatten är väldigt svårt för mig nu. Jag har nu djupa självsprickor i eksemet som gör otroligt ont. Vad ska jag göra? Finns det någon ny metod att behandla sådana här eksem? jag var hos en hudläkare senast i höstas och fick då cortisonsalvan "celeston valerat comp" som jag ska smörja 1 ggr/dag och "Propylenglykol 20% i Essex kräm" som mjukgörande.
Tacksam för snabbt svar.

Hej!
Handeksem kan starta eller förvärras i samband med småbarnsskötsel. Du har fått stark kortisonsalva och mjukgörande vilket inte hjälper. Det är olämpligt med daglig behandling under lång tid med stark kortisonsalva, efter högst två veckors daglig behandling bör man trappa ned användandet successivt. Det finns flera behandlingsmetoder, vanligast olika former av ultraviolett ljus (UVB), även mjukgröntgen (Bucky). Ibland spelar bakterier roll för försämringen, och då kan man ha nytta av antibiotika behandling. Du behöver säkert hjälp hos en hudspecialist med att pröva ut fungerande behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!