Ange ditt sökord

Annons:

Mitt barn har väldigt allvarliga eksem

Min son har haft väldigt allvarliga eksem sen han föddes. Nu är han 20 månader gammal och har eksem så gott som överallt. Jag smörjer honom 2 ggr med mycket Propyless. I början hjälpte det. Men nu blir eksemen bara värre och jag vågar inte använda Mildison över hela hans kropp.
Mina frågor är:

1) Kan vi använda Mildoson över hela hans kropp även om han är mindre än 2 år gammal? Kan det vara till någon skada för honom?

2) När behandlingstiden med Mildison är avslutad (efter 2 veckor), vad gör vi om eksemet kommer tillbaka – ska vi börja med Mildison direkt igen eller ska vi vänta tills blir värre (som det var innan behandlingen)?

3) Om eksemet kommer tillbaka efter att vi avslutat behandlingen med Mildison, kan det bli värre än det var förut (innan behandlingen)?

Vi är invandrade och har ingen erfarenhet och vi oroar oss mycket över vår sons hälsa.

Din son har det som kallas atopiskt eksem (böjvecksekem) som vi har skrivit mycket om på denna hemsida. I Eksemskolan ges många bra råd om behandling vid atopiskt eksem.
Så till dina frågor.
Man kan mycket väl använda Mildison över hela kroppen varje dag på ett barn som är mindre än 2 år. Om eksemet är besvärligt kan man även använda starkare kortisonsalvor under kort tid på så små barn om detta görs på ordination av barnläkare eller hudläkare. En behandlingstid på två veckor kan vara alldeles för kort för ett besvärligt atopiskt eksem. Man skall absolut inte vänta tills det blir värre utan snabbt försöka få eksemet förbättrat.
Om eksemet är aktivt och utbrett så kan det komma tillbaka men det beror inte på tidigare behandling.
Jag tycker att ni skall ta kontakt med en barnläkare eller hudläkare då mycket information och råd behövs för ett så här litet barn med besvärligt eksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 7 augusti, 2003 Publicerad: 7 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: