Ange ditt sökord

Annons:

Misstänker svampinfektion/kondylom

För ca 4 dagar sedan upptäckte jag något som såg ut som en liten utskjutande “hudflik”, precis i höjd med linningen, en knapp decimeter under naveln, som sedan på ett par dagar utvecklades till en något större och mer rödaktig utskjutande “flik”, nästan som en röd finne. Nu, 4 dagar senare, upptäckte jag en nästan likadan, fast något lägre och till diametern lite större prick på sidan av överkroppen, ca en decimeter under bröstvårtan. För 2-3 månader sedan hade jag ett par gånger oskyddad sex med en tjej som precis hade blivit av med sin kondylom, i vart fall om man ska lita helt på henne. Anledning att misstänka komdylom finns alltså, men borde det i så fall verkligen sitta där det sitter? Om jag har kondylom i skrevet, så är de verkligen svåra att skilja ifrån vanliga hårsäckar. Kan det vara så, eller är det i sådana fall tydligt? Skulle det istället kunna vara någon form av svampinfektion? Tänker själv ta kontakt med Ungdomsmottagningen för att bli undersökt snart, men vill gärna ha svar härifrån också. Att jag för tillfället dessutom har ögoninflammation bidrar naturligtvis även till fruktan för nedsatt immunförsvar (HIV), trots att jag för en vecka sedan var ganska kraftigt förkyld, vilket hjälpte efter bara ett dygn. Borde jag inte i så fall ha mått mycket sämre under en längre tid pga förkylningen, och borde mitt allmäntillstånd inte vara väldigt dåligt vid det här laget (med förkylningar, ögoninfektioner osv), i så fall?
Tilläggas bör kanske att jag är 22 år och kille.

Hej!
Du har rätt i att du bör söka ungdomsmottagningen. Dina knottror kan vara kondylom eller tex mollusker, en annan liten virusorsakad knottra som smittar mellan barn men också hos unga vuxna, då framför allt sexuellt överfört. Ögoninfektion kan naturligtvis vara just en ögoninfektion av virus eller bakterier. Liknande symtom kan dock också ses i samband med uretrit (urinrörsinflammation), och en vanlig anledning till uretrit är chlamydia som i sig är vanligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: