Ange ditt sökord

Annons:

Mina fingrar domnar när det är kallt

Hej, under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter. Så fort jag är ute och det blir lite kallt så domnar fingrarna och mina händer blir väldigt mörka, vad kan detta bero på?

Kvinna, 18 år

Hej!

Det låter som om du skulle kunna ha det som kallas Raynauds fenomen. Typiskt är då att händer/fingrar/tår domnar i kyla. Ofta blir vävnaden vit eller blålila, och det kan vara smärtsamt.

Du kan läsa mer om Raynauds fenomen i vår artikel: Vita fingrar 

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Går milier (vita prickar i ansiktet) att behandla?

Kan man behandla milier med något preparat så att de försvinner? Kan man använda något preparat som hindrar dem att uppstå?

Hud & Hår

Vit hud efter borttagning av tatuering

Jag har gjort tatueringsborttagning med hjälp av laser, tatueringen är nu borta (alltså färgerna) men huden där jag haft min tatuering är nu vit, som jag tror är hypopigmentering. Är det något som med tiden försvinner eller finns det behandling mot detta? 

Hud & Hår

Återkommande bältros

Hade bältros för två år sedan. Misstänker nu att jag fått det igen. Vad gör jag?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: