Ange ditt sökord

Annons:

Mina fingrar domnar när det är kallt

Hej, under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter. Så fort jag är ute och det blir lite kallt så domnar fingrarna och mina händer blir väldigt mörka, vad kan detta bero på?

Kvinna, 18 år

Hej!

Det låter som om du skulle kunna ha det som kallas Raynauds fenomen. Typiskt är då att händer/fingrar/tår domnar i kyla. Ofta blir vävnaden vit eller blålila, och det kan vara smärtsamt.

Du kan läsa mer om Raynauds fenomen i vår artikel: Vita fingrar 

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Solkräm under skidåkning i Alperna?

Hejsan, jag och min familj ska i väg på skidsemester i vinter. Det jag har gått och funderat över ett tag är om man behöver använda solskydd när man åker skidor nere i Alperna. Hur viktigt är det att använda det (i ansiktet) och hur hög SPF räcker att använda i så fall?

Hud & Hår

Hur motverkar jag torr och kliande hud?

Jag har konstant torr och kliande hud nu på vintern, det gör mig galen! Jag tycker att torr hud känns obehagligt och jag försöker smörja in mig men så fort krämen sjunkit in känner jag mig lika torr på nytt. Vad ska jag göra för att motverka min torra hud?

Hud & Hår

Varför tappar jag hår under vintern?

Jag märker att jag tappar mycket hår. Vad kan detta bero på? Flera av mina vänner upplever samma sak, har det med vintern att göra? Hur gör jag för att inte tappa mer hår?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: