Ange ditt sökord

Annons:

Min son får eksem av att bada på sommaren

Hej

Min snart 13-årige son har för tredje året i rad fått eksem i samband med att badsäsongen kommer igång. Vi bor i Stockholms skärgård och det blir mycket bad i Östersjön. Mest i knäveck och baksida lår men ibland också i armhålor och armveck. Det är inte soleksem och han har inte torr hur och aldrig problem med eksem under resten av året. Det hela började när vi för tre år sedan tillbringade 6 veckor på landet där vi hela tiden badade i Östersjön (utan sötvatten).

Jag kan tyvärr inte säga vad detta kan vara.
Det verkar ju inte vara atopiskt eksem då han är besvärsfri på vintern.
Man kan få speciella hudutslag av bad i inssjöar men detta är ej beskrivet från saltvatten.
Kan det vara så att huden blir irriterad av att den under lång period är fuktig? För detta skulle tala lokalisation i hudveck.
Mitt förslag är att när sonen har badat i Östersjön så duscha av med sötvatten och torka direkt efter huden ordentligt torr.
Vänta sedan gärna en timme innan nytt bad.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: