Ange ditt sökord

Annons:

Min fru har fått konstiga attacker som verkar mellan dröm och medvetande och vill veta varför?

Min fru började få “attacker” 23 oktober. Det började med bröstsmärtor och klagade på “märkliga” känslor i händerna, och detta var i ett stadium mellan dröm och medvetande. Hon hörde mig men kunde inte öppna ögonen, hade stark ångest och såg/hörde människor. Det händer oftast på kvällen, men det blev värre dag för dag och hon såg/hörde även folk i vaket tillstånd på dagen som inte fanns där. Dessutom har hon fått gula “fläckar” i ögonvitorna. Hon är från norra Indien, Manali med mongoliskt påbrå. / Kvinna 26

Ta kontakt med Er husläkare och så kan denne göra en bedömning. Det är svårt att på Din beskrivning gissa sig till vad det skulle kunna vara. Har hon nyligen varit i Indien. Om så, eventuellt kan husläkaren remittera till infektionsmottagning på misstanke om någon infektionssjukdom. Har hon varit i beröring med något djur eller annat som skulle kunna sprida smitta. Det är viktigt att husläkaren får all information om vad som kan orsaka hustruns symtom. Äter hon några mediciner som skulle kunna ge dessa biverkningar.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 16 november, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: