Ange ditt sökord

Annons:

Upplever väldig trötthet

Min bakgrund är som följer:
Jag har en längre tid gått i psykoterapi kombinerat med sertralin. Det tog ett tag innan min psykolog och jag kom in på rätt spår, men efter några månader hittade vi rätt och min behandling gick framåt väldigt mycket. Nu har vi avslutat samtalen eftersom jag har gjort så mycket framsteg och börjat tänka i rätt banor och utvecklat strategier som hjälper mig att må mycket bättre. Medicineringen fortsätter jag med ett tag till.

Min fundering är följande:
Jag upplever en väldig trötthet. Är detta vanligt och vad är det egentligen som gör att jag är trött? Som jag har förstått det på min psykolog sker det processer i min tankevärld som gör att hjärnan vilar ganska lite. Den "omprogrammeras". Jag har även uppfattad det som att det sker rent fysiska saker i hjärnan, nästan som att den läker på ett sätt. Är det så och är det därför jag är så väldigt trött fast jag mår relativt bra jämfört med tidigare och sover ca 8 h om natten? Roger (33år)

Det vanligaste förloppet när man tillfrisknar från en depression är att man blir mindre trött. Hur det är just i ditt fall kan jag förstås inte säga säkert men rent generellt så är trötthet ett typiskt depressionssymtom och om den kvarstår så kan det vara ett tecken på att behandlingen är otillräcklig. Att tröttheten skulle bero på ”omprogrammering” låter som en intressant hypotes men kanske mindre trolig. Huvudsaken är förstås att du känner dig bättre och att förbättringen fortsätter.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!